Gas detectie systemen

Beveiliging tegen onzichtbaar gevaar

Statox 502
Let op!
Deze module is verouderd en is vervangen
door het nieuwe model Statox 503.Statox 502 Controle Module - de alleskunner in gasdetectietechnologie.
Of het nu voor giftige of brandbare gassen is - u kunt elke meetkop verbinden met de Statox 502 Controle Module. Het verzorgt de voedingsspanning voor alle soorten sensoren en evalueert hun signaal. Het biedt een 4 - 20 mA uitgangssignaal en heeft 3 krachtige relais voor het aansturen van randapparatuur.

Montage, eenvoudig en gemakkelijk.
De controlemodule wordt op een powerrail geklikt. De 24 Vdc-voeding hoeft niet afzonderlijk op elke module te worden aangesloten. Op deze rail worden de alarmen gerouteerd van module naar module. Dit maakt een algemene alarmfunctie mogelijk. Een module wordt eenvoudigweg opnieuw geprogrammeerd als collectieve alarmmodule.

Duidelijke gebruikersinterface.
De gebruiker wil een gaswaarschuwingssysteem dat zo weinig mogelijk zorg nodig heeft. Of het nu gaat om het instellen van de parameters tijdens de inbedrijfstelling, de gebruikelijke aanpassingen of testproeven, alles moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Daarom is het met een wachtwoord beveiligde menu zo duidelijk mogelijk. Zelfs als onderhoudswerkzaamheden moeten worden onderbroken, stuurt de knop "Reset" van de regelmodule u altijd terug naar de meetmodus. Mocht dit worden vergeten, de watchdog functie zet automatisch het systeem in de meetmodus wanneer er geen toets meer wordt ingedrukt.

Functionele veiligheid in combinatie met flexibiliteit.
De Statox 502 Controle Module voldoet aan de eisen van DIN EN 61508 en 61511 voor functionele veiligheid van het niveau SIL 2. In combinatie met de meetkoppen Statox 501 ARE en HRC kunnen nu gasdetectie systemen voor licht ontvlambare gassen worden samengesteld die voldoen aan de eisen voor de functionele veiligheid van het niveau SIL 2.

Collectief alarm.
De Statox 502 Controle Module kan ook als collectieve alarmmodule worden gebruikt. Door simpelweg het juiste programma te selecteren, kan de alarmmodule worden omgezet in een algemene alarmmodule. Deze zendt een signaal uit wanneer een van de controlemodules naar alarm 1, alarm 2 of systeemalarm gaat. Vooral als externe alarmapparaten moeten worden aangestuurd is dit erg handig.

De Statox 502 Controle Module is zo veelzijdig dat hij niet alleen voor gasdetectie kan worden gebruikt. Aangezien het voor elk 4-20 mA analoog signaal kan beoordelen of de zender met 2, 3 of 4 draads techniek wordt uitgevoerd, is het ook geschikt voor aansluiting op andere meetsensoren.

Technische specificaties


Product name
Power supply
Power
Temperature of operation
Temperature of storage
Pressure
Humidity
Display
Housing
Connections

Relays
Relay contacts

Dimensions
System fail relays
Max. burdon
Installation
CE Marking
Statox 502 Control Module
24 +/- 2 VDC max. 200 mA
Max. 5 W
- 10°C to + 60°C
-20 °C to +60°C
-900 to 1100 hPa
0 – 99 % r. h. non condensing
Two lines, 16 segments
Polyamide, IP 20F
24 Screw terminals, max. 2,5 mm2 diameter
2 * Alarms, 1 * system failure
205 VAC, 8 A min. make or break power >/= 12 V, 10 mA, contakte silver / nickel
103 mm * 45 mm * 115 mm (h + w * d)
Normally active (NO)
700 Ohm
35 mm DIN rail
EN 61326-1:2013