Gas detectie systemen

Beveiliging tegen onzichtbaar gevaar

Statox 501 LCIRDe Statox 501 LCIR Family is de kosteneffectieve oplossing voor problemen die een katalytische sensor te boven gaan, maar waar geen behoefte is aan een IR high-end apparaat. De meetkoppen bestaan ​​uit een verbindingsbehuizing in EEx e-design en een sensor met geïntegreerde elektronica. Deze IR-sensor werkt op dezelfde spanning als een katalytische sensor en de uitgang is ook die van een katalytische motorsensor. De meetkop is rechtstreeks verbonden met de Statox 502-regelmodule.

De belangrijkste voordelen van een infrarood gasdetectie systeem zijn beschikbaar tegen bijna dezelfde prijs als een systeem met katalytische sensoren. Zelfs bestaande gasdetectie systemen kunnen worden opgewaardeerd naar infrarood zonder de volledige hardware te vervangen. De LCIR is het meest geschikt voor methaan. De MCIR is geschikt voor alle andere koolwaterstoffen. Klik op de link hiernaast om referentiefactoren te downloaden om de kalibratie te vereenvoudigen.

Natuurlijk kan de mini-chip van deze sensor niet hetzelfde krachtige elektronica- en softwarepakket bieden als een high-end instrument, maar de nieuwe Compur Statox 501 LCIR biedt wel de belangrijkste voordelen van een infrarood systeem. Dus de volgende keer dat het onderhoud wordt uitgevoerd aan uw gasdetectie systeem, neemt u contact op met Compur Monitors.

Technische specificaties


Sensor Head for
combustible Gases

Detectable Gases
Measuring Range
Measuring Principle
Sensor Type
Detectable Limit
Response Time
Temperature Range
Humidity
Pressure
Voltage
Current
Connection
Operation
Weight
Display
Output signal
Enclosure
Approval
Dimensions
Weight
Max Distance

Technical Data IR LC

Methane, Hydrocarbons
0 - 100 % LEL Methane
Infrared Absorption
NDIR 2 - Channel
2 % LEL Methane
t90 < 30 s
- 20 to + 60°C
0 - 95 % r. H.
700 - 1300 hPA
3,0 to 5,90 V DC
80 mA
3 - Wire
With Statox 501 Controller
580 g
-
Same as catalytic Sensor
IP 54
II 2 G EEx de IIC T5
110 x 130 x 60 mm
580 g, 20,5 oz
750 m 3-Wire, 3000 m 5-Wire