Gas detectie systemen

Beveiliging tegen onzichtbaar gevaar

Statox 560 Gas Detector

De Statox 560 is misschien wel een van de veiligste gasdetectoren. Functioneel veiligheidsniveau 2 – EN 61508 kwantificeert de lage faalkans op afroep.Verder zorgt een zelftest met het doelgas ervoor dat een storing – hoe onwaarschijnlijk ook – nooit zal worden opgemerkt.

De zelftest kan niet alleen een storing detecteren, maar zal ook indien nodig een waarschuwing voor onderhoudsverzoeken genereren. Dit bespaart veel tijd voor preventief onderhoud.

De Statox 560 is in elk opzicht een state-of-the-art product:

  • De nieuwe sensorgeneratie heeft een hoge gevoeligheid, snelle respons, lage interferenties en plug-and-play-technologie.
  • De gasgeneratoren produceren het doelgas en bieden zo een 100% bewijs dat alle componenten in perfecte staat zijn.
  • De uitgangssignalen zijn een 4 – 20 mA analoog signaal plus 4 open collectoruitgangen voor A1, A2, onderhoudsaanvraag en systeemstoring.
  • De elektronica is goed beschermd in een Ex d behuizing met venster. De zelftest start automatisch eenmaal per dag volgens een programmeerbaar schema of kan handmatig worden geactiveerd met een magnetische pin of door een extern contact in de controlekamer. Deze functie zorgt voor een veiligheid wanneer u deze het meest nodig heeft: in geval van blootstelling, moet de sensor worden getest om ervoor te zorgen dat deze niet is vergiftigd. Met een Statox 560 kunt u dit doen met slechts één druk op de knop!
  • De magnetische pen is het hulpmiddel om toegang te krijgen tot het menu in de Ex d-behuizing. Hier kunt u parameters instellen en een prooftest of een kalibratie uitvoeren.
  • De sensormodule bevat de sensor, de generatorcel en een micropomp. Het is een Ex i-module, dat betekent dat voor werkzaamheden aan deze module is geen heet werk vergunning vereist is! De module kan volledig worden vervangen door een nieuwe die in de werkplaats is gekalibreerd. Dit ontwerp reduceert het werk in het veld tot een absoluut minimum.

De Statox biedt 100% veiligheid plus optimaal bedieningsgemak!

Bekijk hier