Lekdetector

  • Innovatieve sensortechnologie
  • In-house productie
  • Wereldwijd gevestigd

Wanneer uw bedrijf gebruikmaakt van giftige of brandbare gassen, wilt u er zeker van zijn dat deze niet lekken. Kleppen, kranen en vaten zijn plekken die een hoger risico hebben op een lekkage. Houdt u een periodieke controle of heeft u het vermoeden dat ergens een lek zit? Met een lekdetector kunt u dit onderzoeken. Hoewel het een klein, licht en eenvoudig apparaat is, kan het levensbedreigende situaties voorkomen.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Hoe werkt een lekdetector?

Bij het controleren van kleppen, pompen en vaten in uw fabriekshal, tank of ketelruimte maakt u gebruik van een lekdetector. Deze werkt erg eenvoudig, doordat u hem enkel langs de te onderzoeken oppervlakken hoeft te geleiden. De lekdetector controleert continu of het ergens gassen detecteert. Benadert het een lek, dan wordt dit weergegeven op een display en met een alarmsignaal. Hoe dichter u bij het lek komt, hoe meer de concentratie van het gas toeneemt. De toenemende concentratie wordt weergegeven en het alarmsignaal zal in frequentie toenemen. Op die manier kunt u achterhalen waar het lek zich bevindt.

Lekdetector Tracer

Bij Compur Monitors verkopen we de lekdetector Tracer. Het is een klein en licht apparaat dat extreem giftige stoffen detecteert. Het detecteert deze gassen al in concentraties van enkele ppb. De lekdetector is eenvoudig in gebruik en geeft zowel in het display als met een signaaltoon aan wanneer het een lek heeft gedetecteerd. Bovendien beschermt het apparaat zichzelf tegen vergiftiging, door uit te schakelen wanneer het meetbereik van 95% wordt overschreden. Wordt de concentratie lager dan dit percentage, dan schakelt het automatisch weer in. Met de Tracer kunt u ook grote lekkages detecteren. Daarvoor wordt hij eenvoudig omgebouwd naar de ‘high-range’-versie.

Lekdetector aanschaffen

Bent u op zoek naar een lekdetector? Dan kunt u bij Compur Monitors in Hendrik-Ido-Ambacht, nabij Dordrecht, terecht. We verkopen de Tracer lekdetector en voorzien u graag van de nodige informatie. Zo kunnen we u adviseren over het gebruik van de Tracer. Heeft u vragen over lekdetectie of de lekdetector Tracer? Neem dan contact met ons op via info@compur.nl of 078 – 682 05 37.

Ook interessant:Gasdetectie | Elektrochemische sensor | Stationair gasdetectiesysteem