Gasmeetkoppen

  • Innovatieve sensortechnologie
  • In-house productie
  • Wereldwijd gevestigd

Gasmeetkoppen detecteren brandbare of giftige gassen. Ze zijn het onderdeel van een systeem dat de gassen daadwerkelijk detecteert. Voor de gasdetectie werken de gasmeetkoppen samen met de onderdelen die de voeding leveren en de signalen verwerken. Gezamenlijk vormen zij het gasdetectiesysteem en dekken ze levensgevaarlijke situaties af. Koop meteen uw gasmeetkoppen bij Compur Monitors, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Hoe werken gasmeetkoppen?

Om de brandbare of giftige gassen te meten, zijn de gasmeetkoppen voorzien van specifieke sensoren. Die komen in aanraking met het gas, waarna de gasmeetkop de gemeten waarden doorgeeft aan de evaluatie-eenheid. Dat is bijvoorbeeld een Controle Module of een procesbesturingssysteem. Deze eenheid verwerkt de meting en geeft het signaal af. Met een gasmeetkop alleen kunt u dus geen gasdetectie uitvoeren. Voor de verwerking en de afgifte van het signaal heeft u altijd een evaluatie-eenheid nodig.

Soorten gasmeetkoppen

Er zijn verschillende soorten gasmeetkoppen als onderdeel van een gasbewakingssysteem. Zo zijn er gasmeetkoppen voor brandbare gassen en voor giftige gassen. Voor welke gassen een gasmeetkop geschikt is, hangt af van de sensoren die het bevat. Katalytische sensoren meten brandbare stoffen. Hoewel deze sensoren op alle brandbare stoffen reageren, is hier ook weer een onderverdeling in te maken. HRC-meetkoppen zijn namelijk meer geschikt voor het meten van koolwaterstoffen en het type ARE is juist geschikt voor de detectie van oplosmiddelen. Het hangt dus van de te meten gassen af, welke gasmeetkoppen u nodig heeft.

Schaf een gasmeetkop van hoge kwaliteit aan

Gasmeetkoppen koopt u bij ons. Onze Statox 501 Infratox is geschikt voor het meten van brandbare gassen. Daarnaast verkopen we de Statox 501 ARE I HRC die is voorzien van zowel een ARE als een HRC gasmeetkop. Om gasdetectie uit te kunnen voeren, heeft u ook een Controle Module nodig. Deze is eveneens bij Compur Monitors te verkrijgen. Bekijk ons assortiment en neem contact met ons op via info@compur.nl .

Contactformulier