Gasdetectiemeter

  • Innovatieve sensortechnologie
  • In-house productie
  • Wereldwijd gevestigd

Het werken met brandbare en giftige gassen brengt verhoogde risico’s met zich mee. Brandbare gassen zijn brand- en explosiegevaarlijk en de blootstelling aan giftige gassen kunnen grote gevolgen hebben voor mensen, dieren en het milieu. Waar wordt gewerkt met brandbare en giftige gassen is het dus van belang om eventueel vrijgekomen gas te detecteren en te meten. Dat doet u met een gasdetectiemeter.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Wat doet een gasdetectiemeter?

Een gasdetectiemeter controleert continu of op aangegeven momenten of zich gassen in de lucht bevinden. Detecteert de meter gassen, dan meet deze de concentratie ervan. De meter zet de meting af tegen de toelaatbare hoeveelheid of het toelaatbare verschil van de concentratie van bepaalde gassen. Vaak meet een gasdetectie meter ook het zuurstofgehalte in een ruimte. Zuurstoftekort kan ook levensgevaarlijk zijn en te veel zuurstof heeft weer een versterkend effect op brandbare gassen. Het hangt van de specifieke gasdetectiemeter af welke gassen het precies meet. Bij een ontoelaatbare of gevaarlijk verschil van de concentratie gassen, slaat het op een display en met een geluidsignaal alarm.

Welke gasdetectiemeter moet u kopen?

Een gasdetectiemeter kan vast (stationair) of draagbaar zijn. U kunt een vaste gasdetectiemeter kopen die een bepaalde plek bevestigd wordt, vaak op een plek met een verhoogd risico op lekkages, en meet daar de concentratie van gassen. De Statox 560 is de nieuwste, vaste gasdetectiemeter van Compur Monitors en de veiligste in zijn soort. Deze voert namelijk dagelijks een zelftest uit, waardoor u zeker weet dat deze goede metingen verricht.

Voor medewerkers van fabrieken is een draagbare gasdetectiemeter vaak onderdeel van de uitrusting. Deze voert de gasdetectie uit op de plek waar de persoon zich bevindt. Daarmee verzorgt het de persoonlijke beveiliging van deze persoon. Bij Compur Monitors verkopen we bijvoorbeeld de Monitox Plus. Deze draagbare gasdetectiemeter kan dertien verschillende gassen meten. De meting worden continu uitgevoerd en meet deze een gezondheidsbedreigende waarde, dan geeft de meter dat in een fractie van een seconde door. 

Gasdetectiemeter kopen

Bij Compur Monitors in Hendrik-Ido-Ambacht, nabij Dordrecht, geven we altijd de hoogste prioriteit aan de behoeften en vereisten van klanten. Dankzij onze decennialange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van het detecteren en nauwkeurig meten van lekkende gassen, kunnen we u voorzien van het beste advies. Bovendien leveren we de nieuwste, hypermoderne technologie tegen redelijke prijzen. Wilt u een vaste en/of stationaire gasdetectiemeter kopen? Bekijk dan ons assortiment en neem contact met ons op via info@compur.nl of 078 – 682 05 37.

Anderen bekeken ook:
Gasdetectoren | Gasmeetapparatuur | Lekdetector

Contactformulier