Gasdetectie zelftest

  • ✓ Innovatieve sensortechnologie
  • ✓ In-house productie
  • ✓ Wereldwijd gevestigd

Werkt u met giftige of brandbare gassen, dan heeft u waarschijnlijk al gasdetectoren in de ruimte bevestigd. U wilt er te allen tijde zeker van zijn dat deze detectoren betrouwbaar zijn en het goed doen. Regelmatig onderhoud van de gasdetectoren is daarom belangrijk, maar sommige detectoren zijn ook dagelijks te testen. Deze detectoren zijn voorzien van een handige gasdetectie zelftest.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

De werking van de gasdetectie zelftest

Met de zelftest controleert het gasdetectie systeem, met behulp van doelgas, of het nog goed werkt. Het controleert onder andere of het de juiste waarden meet. Afhankelijk van het apparaat, voert het gasdetectie systeem automatisch deze zelftest uit en/of is de test handmatig in te schakelen. Bij het ene apparaat start u de zelftest door op een toets te drukken en bij het andere apparaat kan dat met een magnetische pen. De Statox 560 is een gasdetectie systeem dat de zelftest dagelijks, automatisch uitvoert. U bent er dus elke dag van verzekerd dat uw gasdetectie systeem goed werkt.

De veiligste apparaten voor gasdetectie

Bij veel gasdetectie systemen wordt de zelftest automatisch ingeschakeld. De frequentie ervan – bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks – kunt u vaak zelf instellen. Door gasdetectoren dagelijks een zelftest te laten doen, bent u er elke dag van verzekerd dat het systeem goed werkt en uw veiligheid garandeert. Dat maakt de gasdetectoren de veiligste apparaten voor uw gasdetectie.

Naast de automatische zelftest, kunt u voor een extra check de test ook handmatig inschakelen. Dat geeft u nog meer zekerheid over de goede werking van het apparaat. 

Besparen met een gasdetectie zelftest

Een ander voordeel van de zelftest van gasdetectie systemen is dat ze veel tijd voor preventief onderhoud besparen. De meeste gasdetectie systemen met zelftest controleren namelijk, naast een eventuele storing, ook of onderhoud noodzakelijk is. Zodra het onderhoudsvereisten detecteert, geeft het daar melding van. Daardoor vindt het onderhoud niet te vroeg of te laat, maar op het juiste moment plaats. U bespaart hiermee tijd en geld.

Gasdetectie apparaat met zelftest kopen

Wilt u een gasdetectie apparaat met zelftest aanschaffen? Dat kan bij Compur Monitors, gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht, in de buurt van Dordrecht. U garandeert met deze gasdetectie apparaten de veiligheid van uw personeel en bespaart er bovendien geld en tijd mee. Bekijk ons assortiment gasdetectie apparaten met zelftest en neem contact met ons op via info@compur.nl of 078 – 682 05 37.

Anderen bekeken ook:
Gasdetectiemeter | Kalibratiegassen | Gas monitoren onderhoud

Contactformulier